Behandelingen

Als U uw hond brengt voor een trimbehandeling, gaan we als volgt te werk:
Eerst wordt de soort behandeling van Uw hond doorgesproken.

Dan komt het moment dat U de hond moet achterlaten. De reden dat U beter niet bij de behandeling aanwezig kunt zijn, is dat het een grote invloed heeft op het gedrag van de hond. Hij/zij zal op alle mogelijke manieren proberen om de aandacht van de baas te blijven trekken. Tevens zal de hond de trimster dan niet als tijdelijke baas zien en niet naar haar willen luisteren.

De hond wordt op tafel gezet, vaak alleen met een halsband, soms ook met een buikband. De buikband is om te voorkomen dat de hond zich kan draaien en dan van tafel valt. De hond wordt dus niet opgehangen, maar voor de  eigen veiligheid vastgezet.

Na ‘n aai en ‘n knuffel beginnen we met de behandeling. Meestal worden eerst de haren bij voetzooltjes en de nagels  geknipt.

Dan wordt de vacht geknipt, geschoren, gekamd of geplukt en klitvrij gemaakt.  Elke hond heeft een eigen model, dat na overleg met de eigenaar wordt uitgevoerd.
Vervolgens wordt de hond gewassen met een verzorgende shampoo en eventueel met crèmespoeling behandeld. Na het wassen en föhnen word het kapsel nabewerkt. Als de hond klaar is, wordt de eigenaar gebeld en gaat de hond van tafel.

Nagels knippen, oren haarvrij maken en anaalklieren legen hoort standaard bij elke behandeling.